26 Februarie 2021
690 accesări
0 comentarii

Anghinarea este o plantă care poate fi întrebuinţată atât în scop medicinal, cât şi ca ingredient, în salate. Din frunze, tulpini şi rădăcini de anghinare se fac medicamente, ce ajută la tratarea diverselor afecţiuni. De exemplu, anghinarea este folosită pentru a stimula secreţia de bilă din ficat şi se crede chiar că acest lucru contribuie la reducerea simptomelor de arsuri la stomac şi a celor care însoţesc neplăcerile cauzate de consumul excesiv de alcool.

Totodată, remediile din anghinare sunt folosite pentru a trata colesterolul mărit, sindromul de colon iritabil, problemele renale, anemia, retenţia de apă, artrita, infecţiile vezicii urinare şi problemele de la nivelul ficatului.

Specialiştii spun că frunzele de anghinare au proprietăţi hepatoprotectoare şi totodată acestea stimulează funcţia hepatică. În plus, au şi o acţiune ce determină creşterea debitului de bilă pe care o secretă organismul. Printre numeroasele beneficii, poate fi menţionată şi o acţiune diuretică a plantei, cât şi una care ajută la scăderea colesterolului şi la scăderea lipidelor. Totodată, fitoterapeuţii spun că extractele şi tincturile, precum şi infuziile din frunze de anghinare sunt mai eficiente decât capsulele ce conţin pulbere din această plantă, pentru că intră în contact cu papilele gustative. Specialiştii recomandă ca anghinarea să fie consumată crudă, pentru că se digeră uşor şi are proprietăţi diuretice şi reduce colesterolul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU