Sfatul medicului
253 accesări 13 Aprilie 2018 0 comentarii

Antibioticele ne slăbesc sistemul imunitar

Părinţii ar trebuie să realizeze că administrarea de antibiotice nu este mereu indicată în cazul copiilor, mai ales în prima săptămână de viaţă, când creşte de peste două ori frecvenţa diagnosticului de astm. De precizat că acest lucru se întâmplă indiferent de antecedentele familiale.

„Un ecosistem complicat (la nou-născut) se construieşte încet după naştere, prin colonizarea copilului cu bacteriile «bune», provenite de la mama lui, mai ales dacă se naşte pe cale naturală şi nu prin cezariană. Imaginaţi-vă această pădure plină de animale (microscopice) pe care o bombardăm cu tot felul de proiectile şi explozibile în prima săptămână de viaţă. Multă vreme va trece până se reface echilibrul ecologic. Mecanismele noastre imune care abia se formează (la un nou-născut) nu învaţă să se lupte cu alţii (imunitate), ci cu noi înşine (alergie), deoarece avem bacterii «rele». Şi asta duce la apariţia manifestărilor bolilor alergice în viitor la acel copil. Concluzia este că, la începutul vieţii, antibioticele date fără motiv şi fără dovezi pot influenţa semnificativ traiectoria pe care va evolua imunitatea noastră”, a precizat dr. Mihai Craiu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.