17 Decembrie 2020
256 accesări
0 comentarii

Sursa foto Secom

Sursa foto Secom

Toată lumea vorbește de cât de importanți sunt antioxidanții, dar puțini știu exact ce sunt antioxidanții și cum acționează ei. Potrivit dr. Ioana Roșca, antioxidantul este o vitamină, mineral sau alt nutrient care poate proteja și repara celulele organismului împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Ce sunt acești radicali liberi? Ei pot apărea din cauza poluării, a fumului de țigări, a chimicalelor sau a unei diete nesănătoase. De asemenea, unii antioxidanți se găsesc în alimente. De exemplu, etacarotenul și alte cacarotenoide se găsesc în spanac, roșii, cartofi dulci, morcovi, sparanghel, broccoli, pepene galben, porumb, mango, piersici, grapefruit, dovleac, caise. Apoi, vitamina C este conținută de ardeiul gras, căpșuni, roșii, fructe de pădure, brocoli, pepene galben, grapefruit, nectarine, portocale, conopidă. Vitamina E, în schimb, poate fi regăsită în broccoli, morcovi, ardei gras roșu, spanac, nuci, semințe de floarea-soarelui.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că antioxidanții reduc riscul apariției cancerului și a bolilor de inimă. De asemenea, vitamina C și E, zincul și beta-carotenul, în special, scad riscul apariției afecțiunilor oftalmologice legate de bătrânețe. Cât despre fertilitate, s-a dovedit că antioxidanții nu cresc șansele unei femei să rămână însărcinată chiar dacă ea, sau partenerul ei folosesc suplimente.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU