25 Mai 2016
1561 accesări
0 comentarii

Stilul de viaţă alert face ca foarte puţine persoane să se gândească la apa pe care o consumă pe parcursul unei zile. Însă, acest lichid aparent banal este responsabil de eliminarea toxinelor din corp şi ajută la buna funcţionare a întregului organism. O hidratare bună este necesară în orice moment, însă vara, când temperaturile sunt ridicate, iar riscul de deshidratare este mare, toată lumea ar trebui să consume o cantitate mare de lichide, pentru a ţine la distanţă afecţiunile cauzate de deshidratare.
„În general, populaţia bea puţină apă, ceea ce este extrem de rău, pentru că apa este vehiculul care elimină toxinele din corp. Nu bei apă, se deshidratează ţesuturile! Când este foarte cald afară, intervine deshidratarea, iar apa pierdută trebuie înlocuită.
Hidratarea este necesară pentru a combate oboseala, pentru a nu creşte vâscozitatea sanguină etc. Aceste lucruri pot părea simple, dar de fapt sunt foarte importante. Stilul de viaţă nepotrivit, alimentaţia necorespunzătoare, faptul că ne mişcăm puţin şi hidratarea precară sunt factorii care contribuie la dezvoltarea anumitor afecţiuni”, a declarat dr. Doina Catrinoiu, specialist diabet şi nutriţie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii