Sănătate
196 accesări 07 Aprilie 2021 0 comentarii

Apa rece omoară eficient bacteriile. Nu este nevoie de apă caldă

Deși la prima vedere aveți senzația că este mai eficient să vă spălați pe mâini cu apă caldă și săpun pentru a înlătura bacteriile, specialiștii susțin că acest obicei nu numai că nu are niciun efect în plus față de apa rece, dar poate să și creeze anumite neplăceri.

Ei spun că este adevărat că temperaturile foarte ridicate omoară bacteriile, dar dacă ați vrea să ucideți bacteriile cu apă fierbinte, aceasta ar trebui să fie la temperaturi atât de ridicate încât nu le-ați putea tolera. Mai mult decât atât, apa caldă ar putea chiar să irite pielea mâinilor, astfel că ar fi bine să o evitați. Chiar și dermatologii sfătuiesc populația să folosească apă rece sau măcar călduță, asta pentru că apa fierbinte deshidratează pielea. În concluzie, ideea că apa caldă este mai eficientă în înlăturarea bacteriilor decât cea rece este falsă, astfel că de acum încolo ar trebui să folosiți liniștiți apa rece și săpunul în spălarea mâinilor, mai ales dacă vreți să evitați problemele dermatologice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.