Sfatul medicului
525 accesări 12 August 2017 0 comentarii

Aparatul dentar nu este doar pentru copii

Potrivit medicilor stomatologi, unul din cinci pacienţi purtători de aparat dentar este adult.

„În afară de beneficiile din punct de vedere estetic, aparatul dentar în cazul adulţilor are rolul de a corecta probleme legate de muşcătura incorectă care afectează articulaţiile maxilare, de a repoziţiona dinţii, migraţi din cauza pierderii dinţilor, sau a problemelor parodontale, de a pregăti spaţiul pentru plasarea implanturilor etc. Procesul biologic implicat în mişcarea dinţilor este acelaşi la orice vârstă, astfel încât nu este niciodată prea târziu pentru tratamentul ortodontic, deşi acesta poate dura mai mult timp pentru un adult decât pentru un copil sau adolescent. Un medic cu experienţă va şti să coordoneze tratamentul astfel încât rezultatele dorite să fie obţinute într-un timp optim”, declară dr. Mihaela Dan, stomatolog.

Aşadar, numărul din ce în ce mai mare de persoane de toate vârstele care poartă aparat dentar este o dovadă vie că aceste mituri nu au nicio bază reală şi că nu ar trebui sa fie o piedică în drumul spre un zâmbet frumos şi sănătos.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.