Sfatul medicului
478 accesări 16 Noiembrie 2018 0 comentarii

Aparatură medicală nouă, donată Secţiei de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia are, începând de ieri, aparatură medicală nouă, vitală prematurilor. Asociaţia Salvaţi Copiii a donat mai multe echipamente extrem de necesare unităţii spitaliceşti, valoarea acestora depăşind 27.500 de euro.

Donaţia constă în două lămpi de fototerapie, un pulsoximetru, o masă de reanimare, un aparat de vizualizare a venelor pentru nou născuţi, un infuzomat, un perfuzomat şi un monitor, în valoare totală de 27.500 euro.

Suma necesară achiziţionării echipamentelor donate la Spitalul Municipal Medgidia a fost asigurată de DP World Constanţa, sponsor principal, în cadrul evenimentului caritabil Donate Your Brunch, ce a avut loc pe 5 octombrie.

„Suma totală strânsă la eveniment a fost de 35.608 de euro, din care 27.500 de euro au fost distribuiţi pentru achiziţionarea de echipamente pentru Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia, urmând ca 8.108 euro să fie direcţionaţi către intervenţiile de reducere a mortalităţii infantile în comunităţile defavorizate, derulate prin proiectul Fiecare Copil Contează”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele Salvaţi Copiii.

Potrivit acesteia, aparatura medicală veche sau chiar lipsa acesteia reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalităţii infantile în România, a cărei rată menţine România pe primul loc în Uniunea Europeană.

„Este şi cazul Spitalului Municipal Medgidia, unde nou-născuţii sunt îngrijiţi în incubatoare cu o vechime mai mare de 10 ani, în condiţiile în care aici, numai în anul 2017, au fost înregistrate 1.158 de naşteri, dintre care 90 premature. În anul 2018, au venit pe lume 960 de copii în acest spital, 70 dintre aceştia având nevoie de îngrijiri speciale”, a mai subliniat Gabriela Alexandrescu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.