Ştiri medicale
376 accesări 13 Martie 2018 0 comentarii

Apel disperat de la Centrul de Transfuzii Sanguine: Avem nevoie de sânge !

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) face un noul apel către constănţeni şi îi roagă să doneze sânge, sâmbătă 31 martie, între orele 9.00 -13.00, dacă nu au timp în cursul săptămânii „Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament”, a declarat şeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă Tocmai de aceea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) anunţă doritorii că lucrează chiar şi în week-end-uri, dar fără contribuţia celor dornici să ajute donând sânge, nu se poate face nimic.

Pe această cale, conducerea CRTS roagă constănţenii, ca indiferent de grupa sanguină să se prezinte la sediu pentru a dona: „Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, au mai spus reprezentanţii CRTS.

Cei interesaţi pot face donaţii de sânge fără probleme, condiţia fiind să aibă neapărat vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, greutatea peste 50 kg şi să nu fi suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele care au vârsta peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.