08 Ianuarie 2020
9949 accesări
0 comentarii

Cercetătorii au demonstrat în ultimii ani, în urma unor teste clinice, că acei copii care au mâncat din primii ani de viață arahide sunt mai protejați împotriva alergiilor. Acest studiu a întărit ideea că, prin consumul de arahide de la primele patru luni până la cinci ani de viață a copiilor, se reduce cu 81% rata alergiilor, față de cei care nu au consumat niciodată alune.

Un prim studiu a fost realizat asupra unui număr de 640 de copii, pe baza observațiilor făcute în Israel, unde foarte puțini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Copilașii israelieni încep să consume de timpuriu arahide, comparativ cu cei din alte țări unde se recomandă să fie evitate, tocmai de teama alergiilor. Pentru a oferi un răspuns în acest sens, cercetătorii au urmărit 556 dintre cei 640 de copii participanți la studiul clinic, dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. După 12 luni de întrerupere a consumului, doar 4,8% dintre copiii care au mâncat din primii ani de viață arahide au devenit alergici, față de 18,6% care nu consumaseră de timpuriu arahide. Efectul de protecție a persistat timp de un an chiar și la copiii care au evitat total să mănânce arahide și la cei care au consumat alune cu unele întreruperi.

Cercetarea a fost realizată de Institutul Național American pentru Alergii și Boli Infecțioase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU