Remedii naturiste
42 accesări 16 Februarie 2021 0 comentarii

Ardeiul gras conține o sursă inepuizabilă de vitamina C

Vitamina C este extrem de importantă pentru organismul uman. În primul rând, fără aceasta, ne-ar fi foarte greu să percepem deosebirile dintre culori, să conștientizăm trecerea timpului, să trăim bucuria și entuziasmul. În organismul uman, vitamina C are două mari funcții: întărirea imunității și echilibrarea psihicului.

Specialiștii sunt de părere că aceasta este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor, dușmanul oricăror agenți patogeni, al paraziților, virusurilor, microbilor și al radicalilor liberi. Având în vedere faptul că radicalii liberi ne aduc îmbătrânirea și în final moartea, se poate afirma că vitamina C este cel mai eficient apărător al tinereții.

Una dintre legumele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate este ardeiul gras, care conține o sursă inepuizabilă de vitamina C.

Specialiștii spun că datorită conținutului mare de vitamina C, ardeiul gras întărește sistemul imunitar. Consumat crud, în salate, copt, sau fiert alături de alte legume, ardeiul gras aduce numai beneficii organismului.

Pentru a vă face o idee asupra calităților acestei legume, un ardei gras conține 169% din doza zilnică de vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E și vitamina A.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.