09 Decembrie 2019
1455 accesări
0 comentarii

Adăugate în apa de baie, plantele pot ameliora unele afecțiuni, relaxează şi tonifică întregul organism. Principiile active din plante ajung în apa caldă şi acționează asupra mușchilor, inducând o stare de calm şi relaxare. Totodată, vor acționa şi asupra unor organe, reglându-le activitatea. Toxinele vor trece prin porii pielii în apa de baie şi organismul se va purifica, iar pielea va deveni catifelată și fină la atingere, informează doc.ro.

Băile cu plante se pot face cu plante proaspete sau cu plante uscate, infuzii sau extracte din plante ori uleiuri esențiale. Aceste băi pot fi generale sau locale ori băi de aburi. O eficientă metodă de pregătire a băilor generale cu plante medicinale constă în ambalarea plantelor în săculeţi de tifon. Aceștia se agață sub robinet, astfel încât apa caldă să curgă direct peste săculeț.

Totodată, poți să pui plantele în apă fierbinte și să le lași să se infuzeze 15-20 de minute. Dar pentru că acestea pot rămâne lipite pe piele, a altă modalitate de folosire a băilor cu plante ar fi să prepari un decoct prin înmuierea plantelor în apă clocotită pentru o anumită perioadă de timp.

Temperatura ridicată a apei și plantele medicinale infuzate generează reacții la nivelul pielii, care are o structură complexă. Căldura apei facilitează dilatarea vaselor de sânge și accelerarea circulației sangvină. Totodată, în timpul acestor băi respirația devine frecventă, musculatura se relaxează, spasmele se estompează, procesele inflamatorii se reduc și metabolismul este stimulat.

În timp ce baia cu plante este cu siguranță o experiență plăcută și facilitează reducerea anxietății, când sunt adăugate plante în baia cu apă caldă, cresc considerabil perspectivele curative ale băii. Îmbăierea timp de cel puțin 20 de minute este considerată a fi printre cele mai simple metode de a te relaxa după o zi agitată, mai ales dacă în apa din baie sunt adăugate plante. Nu doar că astfel de băi revigorează corpul, calmează mintea, ci facilitează relaxarea și hidratarea pielii, lăsând un miros plăcut și discret.

Totodată, specialiștii spun că băile în cadă ameliorează: circulaţia periferică, afecțiunile sistemului nervos central şi periferic (stresul, nevrozele, asteniile, nevritele), unele boli ale pielii (eczeme, seboree). Astfel de băi sunt benefice și celor care se confruntă cu reumatism, rahitism, artroză, gută sau sunt răciți ori au fost diagnosticați cu ronşite cronice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii