Ştiri medicale
3962 accesări 25 Februarie 2016 0 comentarii

Arsuri la stomac? Iată ce alimente trebuie să evitaţi

În ciuda faptului că majoritatea bolnavilor merg pe mâna automedicaţiei, medicii avertizează că numai după examinarea de specialitate şi diagnosticarea individualizată se poate recurge la un tratament adecvat, indiferent de afecţiunea de care aceştia suferă.
„În ceea ce priveşte esofagita, pacienţii trebuie să înţeleagă că nu este o situaţie în care pot lua medicamente oricum. Din păcate, foarte mulţi fac greşeala de a lua un tratament care le neutralizează acidul gastric, dar fac mai mult rău, pentru că ei au nevoie de medicamente care să acţioneze asupra cantităţii de secreţie a sucului gastric.
Cei care suferă de aceste «arsuri» la stomac trebuie să ştie că suferă de esofagită şi că, netratată, afecţiunea declanşează mai departe ulcere.
Dacă observă că unele produse alimentare le provoacă reflux, arsuri la stomac sau dureri abdominale, trebuie să evite consumul acestora.
Trebuie excluse din lista alimentelor admisibile citrice şi alte fructe, condimente, ciocolată, cafea, acestea provocând hiperaciditate”, a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.