Sfatul medicului
181597 accesări 21 Martie 2016 74 comentarii

Mihaela Bilic: "Stomacul nu trebuie umplut, ci ținut gol"

Dr Mihaela Bilic, medic nutriţionist, demontează vorba românească "a avea stomacul gol". De fapt, această sintagmă înseamnănormalitate.

"Stomacul e o cavitate virtuala...deci nu trebuie umplut!?:)

Cunoasteti cu siguranta expresia "trebuie sa bag ceva in stomac, sa nu fie gol". Ei bine, paradoxul este ca el nu poate fi gol...daca nu bagi nimic in el!
Explicatie: stomacul este un organ muscular care, in conditii normale, intre mese, are peretii lipiți. Deci stomacul nu exista ca si incinta/cavitate decat atunci cand noi incepem sa mancam. Odata umplut cu alimente (nu conteaza daca sunt multe sau putine) el incepe treaba, le amesteca cu sucuri digestive si le elimina treptat in intestinul subtire. In momentul in care s-a golit, stomacul si-a indeplinit rolul, pereții lui se lipesc la loc si intra in stare de repaus pana la urmatoarea masa.

Amuzant sau nu, de fapt stomacul nu trebuie umplut, ci ținut gol. Pentru ca in momentul in care ciugulim ceva, ronțăim un lucru cât de mic gata, raul e facut: pornim o intreaga mașinărie, trezim un "animal" adormit care da, va cere sa fie umplut/hrănit.

Obiectivul unei alimentatii sanatoase este sa reusim sa nu mâncam nimic intre mese, sa existe o pauza completa de 3-4 ore in digestie/secretie de sucuri gastrice. Si mai trebuie tinut cont de un element: stomacul este un muschi, deci se "antreneaza" ca orice mușchi. Cu cat mancam mai mult la o masa, cu atat vom avea nevoie de un volum mai mare de alimente ca sa ne săturăm. Sau invers, disciplinați-va sa mâncați mai puțin si stomacul se va umple mai repede.

Concluzia: stomacul se "educa" si nu, nu trebuie umplut!:)", povesteşte Mihaela Bilic pe Facebook.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

10 comentarii

26 septembrie Monboalk
buy dapoxetine treatment kamagra 100 chewable tablet

They support individuals with rare genetic disorders like Wilson's disease and Alkaptonuria. buy stromectol ivermectin

1 iulie generic cenforce 50mg
buy cenforce for sale cenforce 100mg brand

Is it better to do one long walk or two shorter walks buy cenforce without prescription

17 iunie Advized
cost fildena 50mg buy fildena without prescription

It is not uncommon for men with erectile dysfunction to experience feelings of frustration, shame, or inadequacy. Seeking support from a therapist or counselor can be beneficial in addressing these emotions. sildenafil 50mg usa fildena 50mg canada

18 mai VidalistaEn
tadalafil-vidalista 40 mg vidalista 80mg

How do you make a man cry for you vidalista 80 mg yellow for sale

24 aprilie zithromaxday.com
over the counter Azithromycin allergic reaction to Azithromycin

zithromax 250 vs 500 Antibiotics Zithromax don't improve a gloom cough or a cough with mucus. And they don't recondition your excellence of life. Winning antibiotics too often or when you don't need them can be harmful.

21 aprilie azithromycino
allergic reactions to Azithromycin Azithromycin price

Azithromycin for throat infection is not recommended for use in people with liver or kidney disease, as it can cause these conditions to worsen.

12 aprilie Marcusnaf
clomid over counter clomid over counter

clomiphene for women

24 martie 2016 petruta
Lucreaza...lucreaza

Si daca bei lichide tot asa incepe sa lucreze?

24 martie 2016 Dan
Inventie scoasa din burta

Numa prostii scot pe gura unii, nu mai au cu ce impresiona pe semne sa fie in centru atentiei. Mai si dezinformeaza oamenii aiurea

23 martie 2016 Dora
Cum il educi, asa il ai...

Stomacul se educa, adevarat. Cum il educi, asa il ai...Nu degeaba in yoga lucram cu corpul "pe stomacul gol". :) www.dorayoga.wordpress.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.