Sfatul medicului
161 accesări 18 Noiembrie 2020 0 comentarii

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Trigliceridele alături de colesterol formează profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge, care provine fie din alimentație, fie este produsă de organismul nostru. De exemplu, precizează specialiştii, caloriile conținute de alimente sunt transformate în trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul întregii zile. Valoarea normală a trigliceridelor în sânge este de 150 mg/dl. De aici, arsurile la stomac sunt cauzate de mai mulţi factori, printre care se numără stresul, asimilarea de medicamente pe stomacul gol sau consumul unor alimente care intră în conflict cu sucul gastric.

În general, susţin medicii, arsurile la stomac pot fi cauzate de bacteria Helicobacter pylori, care este localizată în stomac şi care se găseşte la peste jumătate din populaţia lumii. Această bacterie poate cauza arsuri la stomac, ulcer atât gastric, cât şi duodenal sau cancer gastric.

Totuşi, această bacterie poate fi eliminată prin tratament medicamentos, care se administrează de la 7 la 14 zile şi un inhibitor al secreţiei de suc gastric care se administrează aproximativ o lună.

Pe lângă această bacterie, arsurile la stomac pot fi cauzate de o serie de alimente care stimulează mult prea mult secreţia de suc gastric. Cele mai răspândite sunt roşiile sau lactatele, dar în mod special alimentele foarte grase, care, consumate în exces vor cauza arsuri la stomac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.