20 Februarie 2019
944 accesări
0 comentarii

Chiar dacă sunteţi curaţi şi meticuloşi, mucegaiul tot îşi poate face apariţa şi vă poate strica alimentele, ameninţându-vă în acest fel sănătatea. Practic, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru sănătatea umană.

Drept urmare, dacă vă hrăniţi cu mâncăruri mucegăite, trebuie să ştiţi că acestea vă pot pune în pericol sănătatea, pentru că vă pot aduce în corp anumite otrăvuri fungice. Mai mult decât atât, mucegaiul poate determina apariţia unor toxinfecţii alimentare, crampe intestinale, a unor stări de febră, diaree, dar şi ameţeală.

Nutriţionistul Amalia Dincă spune că, în cazul în care aţi ingerat alimente mucegăite, există riscul să aveţi parte de diferite probleme de sănătate, dar acest lucru se află în strânsă legătură cu tipul de ciupercă sau bacterie care se dezvoltă în alimente.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, iar unele dintre acestea se utilizează în industria alimentară pentru producerea unor brânzeturi.

Spre exemplu dacă mergeţi în bucătărie şi observaţi că mucegaiul şi-a făcut apariţia pe pâine, trebuie spus că acesta s-a răspândit deja în aliment, fiind în mare parte contaminat.

„Mucegaiul are capacitatea de a se aşeza şi de a evolua în anumite locaţii, mai ales în cele călduroase şi care prezintă un grad mare de umiditate. Din cauza pâinii mucegăite, oamenii pot avea probleme cu stomacul. Pentru evitarea apariţiei mucegaiului, ţineţi cont de următoarele sfaturi: aruncaţi imediat alimentele moi la primul semn de mucegai şi curăţaţi-le pe cele tari. Apoi, curăţaţi regulat (o dată pe săptămână) frigiderul cu bicarbonat de sodiu, oţet sau zeamă de lămâie şi - mai ales! - nu uitaţi să ştergeţi fructele şi legumele de apă înainte să le depozitaţi în frigider”, a explicat specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU