Sănătate
917 accesări 05 Aprilie 2021 0 comentarii

Aspectul de coajă de portocală al sânilor poate prevesti cancerul

La ora actuală, cancerul la sân este cea mai întâlnită formă de cancer la femei și principala cauză de deces. Din nefericire, boala este întâlnită la toate vârstele, dar riscul crește pe măsură ce se înaintează în vârstă. De exemplu, riscul de a dezvolta cancer la sân la 70 de ani este dublu față de cel de la 50 de ani. Statisticile susțin faptul că peste 70% dintre femeile care au cancer de sân nu au avut pe nimeni în familie suferind de această boală.

Potrivit dr. Maria Dumitriu, de cele mai multe ori femeile se gândesc la noduli, dar schimbările pielii pot fi de asemenea un simptom, fără a prezenta un nodul care să se simtă la palpare. Deseori, acestea nu iau în seamă niște schimbări și, astfel, se prezintă prea târziu la medic. Aceste schimbări includ încrețituri și adâncituri ale pielii de la nivelul sânilor, fără a simți noduli. Spre exemplu, un aspect de valuri pe suprafața sânilor poate indica o tumoră în interior, care face ca ligamentele din sân să se scurteze. Această scurtare face ca țesutul și pielea să se retragă înăuntru. Desigur, un alt semn este aspectul de coajă de portocală, un indicator important al unui cancer agresiv și rar. În același timp, pacienta se poate confrunta cu scurgeri, umflături ale glandelor limfatice de la axilă și de la baza gâtului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.