15 Aprilie 2019
545 accesări
0 comentarii

Începutul primăverii ne bucură cu temperaturi din ce în ce mai plăcute și atmosferă călduroasă, dar un lucru mai greu de evitat pentru această perioadă este „astenia de primăvară”. O afecțiune cât se poate de reală, astenia este definită de starea de epuizare și oboseală a organismului cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se alătură stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Astenia sezonieră apare mai des în cazul femeilor, fiind un produs al schimbărilor hormonale, alimentației nesănătoase și lipsei de vitamine și minerale în organism.


Câteva simptome care demonstrează existența acestei afecțiune sunt stările de melancolie nemotivată, iritabilitate și anxietate, dificultăți de concentrare, apetit scăzut, dureri de cap, epuizare, dureri musculare și tensiune arterială scăzută.
Organismul își revine de la sine într-o perioadă de câteva săptămâni, însă există și modalități de grăbire a procesului de refacere. Principalul mod prin care putem influența astenia de primăvară este alimentația, în care ar trebui să includem cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Astfel, o dietă de început de primăvară ar trebui să conțină doze echilibrate de fructe și legume verzi, nuci, alune și migdale, pește și fructe de mare, precum și produse lactate. De asemenea, menținerea în permanență a corpului hidratat și înlocuirea cafelei cu ceai verde stimulează vitalitatea și reduce stresul.


Principiul unui corp sănătos într-o minte sănătoasă ne ghidează şi în cazul acestei afecțiuni, astfel nu ezitați să vă relaxați în compania celor dragi, petreceți timpul în sânul naturii şi uitați de grijile care vă fură din plăcerea de a trăi.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii