Boli şi afecţiuni
879 accesări 28 Aprilie 2020 0 comentarii

Astenia nu vă dă pace? Schimbați-vă modul de viață!


În fiecare an, în această perioadă, ne confruntăm cu astenia de primăvară, care reprezintă o slăbire generală a organismului, o stare de oboseală, care poate duce, mai departe, la multe alte complicaţii.
Astenia poate avea diverse cauze şi se poate prezenta sub diferite aspecte, afectând în mod preponderent sfera psihică, fizică, intelectuală sau sexuală. Specialiştii spun că astenia funcţională pasageră nu este legată de nicio afecţiune maladivă. Ea vă face să spuneţi: Nu ştiu ce se întâmplă, dar sunt extenuat(ă). Această stare de oboseală este foarte răspândită în întreaga societate.


Spre exemplu, foarte mulţi oameni se plâng de scăderea formei fizice, de o stare de rău care nu poate fi definită, cu toate că aceste persoane sunt supuse unor examene medicale perfect normale, însoţite de examene biologice şi radiologice care nu evidenţiază nicio anomalie serioasă. Pe scurt, în ochii tuturor sunteţi într-o stare bună de sănătate sau nu aveţi nicio disfuncţie maladivă care să justifice necesitatea unui tratament particular. Cu toate acestea, vă simţiţi obosit şi nu vă aflaţi în starea cea mai bună.


O primă soluţie care trebuie încercată este schimbarea alimentaţiei, a stilului de viaţă. De asemenea, optaţi pentru fructe şi legume proaspete pentru a vă detoxifia organismul, pentru a-l hidrata şi hrăni corespunzător. Aşadar, se pot consuma verdeţuri de toate felurile şi formele (ştevie, spanac, urzici, salată verde, ceapă verde, pătrunjel, mărar etc.) în salate, în mâncăruri sau în smoothie-uri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.