Sursa foto Smile Design Dentistry

Sursa foto Smile Design Dentistry
Sursa foto Smile Design Dentistry
Sfatul medicului
92 accesări 16 Octombrie 2020 0 comentarii

Ața dentară, soluția ideală pentru dinți puternici și sănătoși

Ața dentară este o împletitură de fire, foarte rezistentă, care ajută la eliminarea resturilor alimentare dintre dinți. Aceasta este extrem de apreciată deoarece pătrunde cu ușurință în locurile în care periuța de dinți nu poate ajunge. Astfel, în afară de periajul obișnuit de după fiecare masă, este foarte importantă utilizarea aței dentare.

Cercetările realizate de-a lungul timpului au demonstrat că periuța de dinți îndepărtează numai 70% dintre bacterii și doar cu ajutorul aței dentare, dantura noastră poate fi curățată 100%, precizează elytis.ro. Tocmai din acest motiv, trebuie să acordăm mai multă atenție aței dentare, dacă vrem să avem dinți puternici și sănătoși.

Pentru ca procesul de curățare a dinților să fie complet, ața dentară se folosește înainte de fiecare periaj, indiferent că acesta se face o dată pe zi sau chiar mai des. Problema este că placa dentară se formează într-un timp foarte scurt și ea poate duce la apariția tartrului dentar într-un interval de 24 până la 72 de ore, astfel este important ca măcar seara, înainte de culcare, să o utilizați pentru a vă curăța atent dinții.

Cercetătorii au realizat recent un studiu din care a reieșit faptul că o igienă orală bună și o dantură sănătoasă protejează inima și împiedică îmbolnăvirea acesteia. Spre exemplu, cardiologii recomandă folosirea aței dentare pe motiv că majoritatea afecțiunilor cardiace se dezvoltă din cauza infecțiilor gingivale. Cercetătorii susțin că o igienă dentară bună poate prelungi viața unui om cu mai bine de șase ani.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.