07 Ianuarie 2019
811 accesări
0 comentarii

În ziua de azi, foarte multe persoane suferă de boala ficatului gras, care este caracterizată de acumularea grăsimilor în exces la nivel hepatic. Dr. Ion Gachi, medic specialist gastroenterolog, a declarat că acest lucru se întâmplă din cauza alimentației nesănătoase, dar și din cauza stilului de viață sedentar.

În plus, pe timp de iarnă, boala de ficat gras poate avea o evoluție nefavorabilă pacientului, din mai multe motive.

În primul rând, a precizat medicul, iarna ne schimbăm rutina zilnică, iar din cauza temperaturilor scăzute, petrecem mai mult timp în casă. De aici apar și problemele, pentru că sedentarismul favorizează acumularea depozitelor de grăsime la nivel hepatic.

În același timp, la pacienții cu steatoză hepatică este interzis consumul de carne grasă, dar și de carne de porc tocată, întrucât alimentele grase pot agrava steatoza hepatică, înrăutățind condiția ficatului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU