Foto: SCA Promotions

Foto: SCA Promotions
Foto: SCA Promotions
Sfatul medicului
337 accesări 30 Iunie 2020 0 comentarii

Atenţie cât timp staţi în faţa calculatorului! Vă poate afecta vederea

Utilizarea în exces a calculatoarelor la locul de muncă contribuie la apariția unor probleme de sănătate. Ca urmare a expunerii prelungite, multe persoane suferă de diferite afecțiuni ale organului vizual, susţin specialiştii Euramis.ro. Aceştia afirmă că 80% din informațiile pe care le primește organismul uman sunt prin intermediul ochilor, deci este important să fie luate măsuri de precauție pentru a evita afectarea acestora.

Dintre afecțiunile oculare de care pot suferi persoanele care utilizează excesiv calculatorul amintim, în primul rând, presiunea oculară. Deși unii oftalmologi nu sunt de acord cu acest lucru, se pare că expunerea continuă la un monitor contribuie la creșterea presiunii oculare, ceea ce ar putea duce la glaucom (a doua cauză de orbire din lume). Apoi, trebuie amintită cataracta. Ochii sunt sensibili la căldură, astfel încât expunerea lor la niveluri ridicate de microunde poate provoca cataractă (prima cauză a pierderii vederii la persoanele mai în vârstă de 50 de ani). De asemenea, nu trebuie omis nici sindromul ochiului uscat, care apare din cauza lipsei de lacrimi. Această lipsă de lacrimi se datorează în mod obișnuit blocării glandelor care secretă ulei în ochi. În general, sindromul ochiului uscat la persoanele de peste 40 de ani este des întâlnit și una dintre cauzele principale este expunerea prelungită la ecrane, deoarece modifică clipitul din ochi. Acest sindrom provoacă disconfort, dar nu afectează de obicei vederea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.