Sursa Plant Based News

Sursa Plant Based News
01 Iulie 2020
532 accesări
0 comentarii

"Moartea începe în colon”, așa spunea, cândva Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 de locuitori din țările dezvoltate este afectat

de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

„Surprinzător, dar adevărat: în mod curent, ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca. Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei plăci de mucoid, care reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului, precizează specialistul, citat de site-ul doctorul zilei.ro.

De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între două și 11 kg de reziduuri metabolice. Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un „perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei.

Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea noastră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar, dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă. Ca urmare, alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate (ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU