Sfatul medicului
247 accesări 14 Mai 2018 0 comentarii

Atenţie, diabetici! Boala nu vă ţine acasă, puteţi călători oriunde!

Plecarea într-o excursie ar trebuie să fie întotdeauna o ocazie de a vă distra, iar diabetul zaharat de tip 1 nu ar trebui să vă împiedice să faceţi acest lucru. Totuşi, pentru a nu avea surprize pe timpul călătoriei, cel mai bine ar fi să vă luaţi măsuri pentru situaţiile ce ar putea apărea. Specialiştii au realizat, recent, un studiu care arată că una din zece persoane care suferă de diabet de tip 1 evită să călătorească în străinătate din cauza grijilor pe care şi le face în privinţa bolii.

Rezultatele demonstrează că peste 70% dintre respodenţi au călătorit distanţe lungi cu avionul în ultimii cinci ani, dar doar unul din zece a admis că a ales să evite călătoriile în străinătate din cauza bolii. Între timp, mai mult de jumătate dintre participanţii la studiu au declarat că au avut probleme cu controlul glicemiei în primele 24 de ore după ce au ajuns la destinaţie şi mulţi au raportat că principala grijă în timpul călătoriei a fost pierderea medicamentelor. Aproape o treime a recunoscut că insulina s-a terminat în timpul călătoriei.

Totuşi, în ciuda acestor rezultate, este foarte uşor să călătoriţi în siguranţă chiar dacă aveţi diabet, este necesară doar puţin mai multă organizare decât la alte persoane sănătoase.

În plus, au precizat medicii, pentru cei insulino- dependenţi este necesară o scrisoare medicală care să ateste faptul că aveţi nevoie de medicamente în timpul călătoriei. Desigur, ar trebui să vă interesaţi din timp de unde v-aţi putea face rost de tipul de insulină pe care vi-l administraţi, în caz că s-ar putea să fiţi nevoiţi să-l cumpăraţi în vacanţă. Un sfat, insulina nu trebuie să îngheţe, deci dacă plecaţi în concediu cu avionul trebuie să luaţi medicamentele în bagajul de mână. În plus, trebuie să fiţi conştienţi că insulina poate fi absorbită de organism mai rapid în ţări cu climat mai cald decât cea din care veniţi, deci monitorizarea regulată a glicemiei este extrem de importantă pentru a putea, la nevoie, ajusta doza de insulină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.