Sfatul medicului
42 accesări 14 Martie 2019 0 comentarii

Atenţie la igiena intimă! Evitaţi bolile specifice femeilor!

Medicii sunt speriaţi. Chiar şi în anul 2019, foarte multe femei nu pun igiena intimă pe primul loc, tratând acest subiect cu superficialitate. Mai mult decât atât, ele consideră că igiena intimă reprezintă un subiect tabu şi evită să vorbească deschis despre acest aspect. Orice femeie trebuie să ştie, însă, că o igienă intimă necorespunzătoare poate provoca diferite probleme de sănătate, cum ar fi infecţiile vaginale sau iritaţiile deranjante. Specialiştii Spitalului „Isis” din Constanţa spun că fiecare doamnă şi domnişoară ar trebui să ţină cont de câteva reguli de igienă intimă. În primul rând, se recomandă un duş pe zi, cu apă şi un gel care să aibă un Ph neutru.

Cu sau fără lenjerie intimă? „Fără, mai ales pe timpul nopţii, atunci când umiditatea şi căldura provocată de lenjerie favorizează înmulţirea bacteriilor. De asemenea, este indicată purtarea cât mai rară a chiloţilor de tip tanga. Apoi, alegeţi absorbantele, în defavoarea tampoanelor, pentru că tampoanele interne sunt destul de periculoase, dacă le ţineţi înăuntru mai mult timp decât este recomandat, adică în jur de două ore. Nu uitaţi nici că cea mai mare parte a microbilor nu mor în maşina de spălat, ci doar în apă clocotită şi tocmai pentru că nu vreţi ca pe lenjeria intimă să se adune şi alţi microbi, evitaţi spălarea acestora la comun cu alte rufe”, au transmis medicii.

Ei susţin că o igienă intimă precară poate cauza numeroase afecţiuni, care, netratate la timp, pot determina complicaţii destul de grave, cum ar fi candidoza vaginală, trichomoniaza sau vaginita bacteriană.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.