Sfatul medicului
89 accesări 17 Noiembrie 2020 0 comentarii

Atenție la păduchi! Se pot înmulți extrem de repede

Infestarea cu păduchi continuă să fie o problemă a omului modern, chiar şi în ţările cele mai civilizate. Vestea bună este că pediculoza este relativ inofensivă şi foarte uşor de tratat, precizează doctorulzilei.ro. „Păduchii sunt mici vietăţi negre asemănătoare cu păianjenii, dar microscopici, care se lipesc şi se înmulţesc pe firele de păr de pe corp, de pe cap sau din zona genitală. Produc o mâncărime insuportabilă prin mişcarea lor pe piele şi se înmulţesc extrem de repede. Păduchii sau ouăle lor, lindinii, se văd cu ochiul liber strălucitori, lipite pe firul de păr lângă orificiul de ieşire al firului din piele”, explică dermatologul Anca Zbranca.

Scărpinatul cu mâna murdară nu face decât să înrăutăţească lucrurile, atrage atenţia specialistul, existând pericolul ca leziunile să se suprainfecteze. Interesant este modul în care aceste vietăţi îşi schimbă gazda, în mai puţin de câteva secunde. „Copiii se contaminează unul de la altul foarte uşor, în timpul jocului, când stau cu capul lângă capul colegilor”, a adăugat dermatologul.

Potrivit acesteia, gazul, un remediu împotriva pediculozei folosit pe vremea bunicii, este mult prea agresiv pentru pielea capului. Mai potrivite sunt şampoanele şi soluţiile speciale care se găsesc în farmacii şi au puterea de a elimina paraziţii în câteva zile, cu condiţia ca întreaga familie să se trateze împreună cu persoana infestată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.