Sfatul medicului
25 accesări 16 Noiembrie 2022 0 comentarii

Atenție la produsele cosmetice! Unele vă pot înroși sau descuama tenul

Sunt și situații în care produsele folosite pentru îngrijirea pielii duc la apariția sebumului, a coșurilor și a roșeței. Acesta este fenomenul skin flood. Practic, spun medicii, pielea vă arată care sunt nevoile sale și ce nu este bun pentru ea. Din păcate, oamenii folosesc, uneori, substanțe care în loc să corecteze problemele, depășesc rezistența epidermei. Consecința este ineficacitatea ingredientelor și manifestarea modificărilor dermatologice care necesită asistență medicală. Altfel spus, skin flood este o consecință a supraexpunerii la ingredientele active din produsele pentru îngrijirea feței. Semnele sunt vizibile imediat după folosirea pentru prima dată a unui produs cosmetic. Simptomele sunt roșeața, descuamarea, acneea și sebumul. Acest lucru nu înseamnă că formula este dăunătoare, ci mai degrabă că pielea este sensibilă la ingredientele puternice.

Totodată, skin flood are de-a face cu folosirea de ingrediente active foarte puternice sau contraindicate, dar este legat și de excesul de nutrienți și uleiuri. În același timp, iritația este cauzată de utilizarea exfolianților cu alfa sau beta hidroxiacizi care modifică pH-ul și bariera cutanată. Mai departe, hipersensibilitatea duce la producția excesivă de grăsime, deoarece pielea caută un echilibru. Tocmai de aceea, dacă acneea este ușoară, se recomandă un tratament topic care include curățarea cu un săpun neutru, iar coșurile să nu fie sparte. Apoi, aplicarea de retinoizi, peroxid sau acid salicilic este o idee bună, în funcție de recomandările medicului dermatolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.