Sfatul medicului
215 accesări 24 Ianuarie 2020 0 comentarii

Atenţie la struguri! Copiii mici se pot îneca foarte uşor cu ei

Cu toții știm că fructele sunt sănătoase și este indicat să le introducem în dieta de zi cu zi a copiilor. Totuși, înainte de a le alege, fiți foarte atenți, întrucât specialiștii ne atrag atenția că unele dintre ele pot reprezenta un pericol pentru sănătate.

Irina Berescu, nutriționist, precizează că, în cazul copiilor, există un pericol major de înec atunci când consumă struguri, pentru că pe aceștia nu îi ajută nici dinții, nici căile respiratorii să proceseze aceste fructe fără a-și pune viața în pericol.

Ea a precizat că, în cazul celor mici, pe lângă faptul că reflexul de înghițire nu este dezvoltat corespunzător, acestora li se poate distrage cu ușurință atenția, ceea ce poate contribui la evenimente neplăcute.

„Atunci când le daţi copiilor să mănânce struguri, fiţi foarte atenţi, mai ales în cazul celor cu vârsta mai mică de cinci ani. Aceşti copilaşi trebuie să primească de la adulţi doar struguri fără sâmburi, şi nu boabe de strugure întregi. Ideal ar fi să le tăiaţi fiecare boabă în sferturi. De asemenea, boabele de struguri sunt periculoase și pentru că sunt dificil de îndepărtat fără echipament special în cazul în care micuţii se îneacă. La fel de periculoase sunt şi roșiile cherry, care au coaja alunecoasă, lucioasă şi sunt mici ca dimensiune, deci periculoase pentru copii”, a explicat specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.