Sfatul medicului
782 accesări 02 Decembrie 2019 91 comentarii

Atenţie sporită la sare: excesele vă pot pune viaţa în pericol!

Se ştie că rinichii au capacitatea de a regla nivelul de sodiu. Totuşi, în situaţiile în care nivelul sodiului din organism este prea mic, atunci este eliberat un hormon care măreşte cantitatea de sodiu păstrată în corp, prin reducerea cantităţii eliminate prin urină. Cu toate acestea, foarte rar se întâmplă astfel de evenimente în organismele noastre, şi asta din cauza cantităţii foarte mari de sare pe care o consumăm.

Dr. Rebeca Stamate, medic de familie, spune că din zece persoane care se prezintă zilnic la cabinetul său, cel puţin două sunt consumatoare de sare şi nu ar putea mânca ceva fără gust, adică mâncare dietetică, spre exemplu.

„De-a lungul timpului, au fost realizate o mulţime de cercetări, care au demonstrat că reducerea cantităţii de sare din dieta zilnică vă poate scăpa de sforăit, mai ales că această boală afectează un adult din 20 şi constă într-o întrerupere temporară a respiraţiei. Totodată, persoanele care suferă de această afecţiune se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi chiar jumătate de minut.

Practic, apneea este provocată de muşchii şi de ţesuturile moi din gât, care se relaxează. În acele momente, căile respiratorii sunt blocate preţ de câteva secunde sau chiar mai mult, până când creierul le activează şi pune din nou muşchii în mişcare. Cel mai frecvent simptom al apneei este sforăitul, iar specialiştii susţin că persoanele care sunt diagnosticate cu această boală se trezesc mereu obosite. Afecţiunea este adesea asociată şi cu hipertensiune arterială şi cu afecţiuni cardiace”, susţine medicul.

De asemenea, prezintă un risc crescut de apnee şi inclusiv de a sforăi în somn persoanele supraponderale, care beau, fumează, sunt trecute de vârsta de 40 de ani, sunt la menopauză sau urmează un tratament medicamentos, inclusiv bazat pe somnifere.

Cercetările specialiştilor mai arată că sarea joacă un rol important în apariţia apneei în somn şi avertizează populaţia în privinţa excesului de sare din alimentaţia de zi cu zi.

„În mod normal, nu trebuie să depăşim, zilnic, 4,3 grame de sare şi nu mai mult. O persoană sănătoasă nu trebuie să depăşească, sub nicio formă, şase grame de clorură de sodiu într-o zi”, a explicat dr. Rebeca Stamate.

Specialistul afirmă că o dietă bogată în sare poate conduce la boli de rinichi, creşterea tensiunii, creşterea riscului apariţiei infarctului şi poate duce, în unele situaţii, chiar la deces.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

47 comentarii

marti, 4 august Martyin Dudulesc
Cristinel Andreesc

Thanks for taking the time to post this amazing article ! Keep it up with the good work. see my site

marti, 4 august Marinel Andreesc
Mirin Nicovala

Thanks for taking the time to post this amazing article ! Keep it up with the good work. see more of this

24 iulie Cullen Cucubau
Castro Mihaita

This is a profoundly engrossing post. THankyou object of compelling the continuously to pay out with people see my site

20 iulie free instagram followers
Modu Coconel

THis is very awesome ! Keep them posted

20 iulie Coco Diaria
Giani Coconel

This is a very nice website you have here. Check my website too: check this out

14 iulie Modu Denco
Modu Diaria

This is a very nice website you have here. Check my website too: affiliate marketing

13 iulie steam account generator free
free steam codes generator

Thanks for taking the time to post this amazing article ! Keep it up with the good work.

9 iulie Genny Shovoc
Sweets Dancod

This is a jolly interesting post. Thwart my locate Check this out

9 iulie Bon-bons Dancoe
Genny IoniF

This is a extremely fascinating post. Report register my position web design

9 iulie Johnny Shovoe
Bon-bons Pulicac

This is a jolly compelling post. Hinder my purlieus see more

123...5
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.