Sfatul medicului
401 accesări 02 Decembrie 2019 40 comentarii

Atenţie sporită la sare: excesele vă pot pune viaţa în pericol!

Se ştie că rinichii au capacitatea de a regla nivelul de sodiu. Totuşi, în situaţiile în care nivelul sodiului din organism este prea mic, atunci este eliberat un hormon care măreşte cantitatea de sodiu păstrată în corp, prin reducerea cantităţii eliminate prin urină. Cu toate acestea, foarte rar se întâmplă astfel de evenimente în organismele noastre, şi asta din cauza cantităţii foarte mari de sare pe care o consumăm.

Dr. Rebeca Stamate, medic de familie, spune că din zece persoane care se prezintă zilnic la cabinetul său, cel puţin două sunt consumatoare de sare şi nu ar putea mânca ceva fără gust, adică mâncare dietetică, spre exemplu.

„De-a lungul timpului, au fost realizate o mulţime de cercetări, care au demonstrat că reducerea cantităţii de sare din dieta zilnică vă poate scăpa de sforăit, mai ales că această boală afectează un adult din 20 şi constă într-o întrerupere temporară a respiraţiei. Totodată, persoanele care suferă de această afecţiune se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi chiar jumătate de minut.

Practic, apneea este provocată de muşchii şi de ţesuturile moi din gât, care se relaxează. În acele momente, căile respiratorii sunt blocate preţ de câteva secunde sau chiar mai mult, până când creierul le activează şi pune din nou muşchii în mişcare. Cel mai frecvent simptom al apneei este sforăitul, iar specialiştii susţin că persoanele care sunt diagnosticate cu această boală se trezesc mereu obosite. Afecţiunea este adesea asociată şi cu hipertensiune arterială şi cu afecţiuni cardiace”, susţine medicul.

De asemenea, prezintă un risc crescut de apnee şi inclusiv de a sforăi în somn persoanele supraponderale, care beau, fumează, sunt trecute de vârsta de 40 de ani, sunt la menopauză sau urmează un tratament medicamentos, inclusiv bazat pe somnifere.

Cercetările specialiştilor mai arată că sarea joacă un rol important în apariţia apneei în somn şi avertizează populaţia în privinţa excesului de sare din alimentaţia de zi cu zi.

„În mod normal, nu trebuie să depăşim, zilnic, 4,3 grame de sare şi nu mai mult. O persoană sănătoasă nu trebuie să depăşească, sub nicio formă, şase grame de clorură de sodiu într-o zi”, a explicat dr. Rebeca Stamate.

Specialistul afirmă că o dietă bogată în sare poate conduce la boli de rinichi, creşterea tensiunii, creşterea riscului apariţiei infarctului şi poate duce, în unele situaţii, chiar la deces.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

40 comentarii

joi, 23 ianuarie Merca Coconelu
Modu Dencoi

Very delightfully article . I couldn't agree more on the information provided. What do you deem close to my site ? corporate keyrings

15 ianuarie Mandela Carrey
Andrei Johnesc

Hello ! This is a extraordinarily interesting dispatch that you made Keep it up ! Best interior design studio

14 ianuarie Cristi Giudiha
Johnny Pablohu

This is a very weighty post. Thanks instead of posting this. What do you believe close by my website: web design

13 ianuarie John Pablodu
Rupa Andyca

This is a same signal post. Thanks quest of posting this. What do you think almost my website: firma creare site

13 ianuarie Andy Canioa
Maria Giudij

This is a to a great extent weighty post. Thanks instead of posting this. What do you believe nearby my website: https://firmacrearesitewebdesign.blogspot.com/

12 ianuarie John Danny Andreescuu
John Mary Gloveri

You maintain a entirely exciting website. I like the full information that you provender with every article. You can contain my website here : you can check here What do you believe ?

12 ianuarie Nemo Cristianu
John Glovera

You take a bloody attractive website. I like the full information that you accommodate with every article. You can hamper my website here : https://xbodybucurestidristor.blogspot.com/ What do you think ?

11 ianuarie John Marinescua
Mary Hernandeza

You have a entirely exciting website. I like the whole information that you provender with every article. You can check my website here : https://xbodybucurestidristor.blogspot.com/ What do you contemplate ?

11 ianuarie Danny Hernandeze
Danny Garciau

You have a entirely interesting website. I like the occupied information that you provide with every article. You can charges my website here : https://xbodybucuresti.blogspot.com/ What do you weigh ?

11 ianuarie Danny Andreescuu
Arty Hernandeza

You take a bloody exciting website. I like the whole information that you equip with every article. You can hamper my website here : anime ramen What do you believe ?

1234
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.