Sfatul medicului
335 accesări 15 Februarie 2022 0 comentarii

Atrofia vaginală, mai des întâlnită la menopauză

În ziua de azi există o mulţime de tratamente pentru atrofia vaginală, problemă care apare în menopauză şi urmăreşte restabilirea fiziologiei acestei zone a corpului și ameliorarea simptomelor. Specialiştii spun că atrofia vaginală apare ca un set de simptome și semne asociate cu o scădere a estrogenului și a altor steroizi sexuali. De fapt, aceasta este o boală cronică, frecventă în timpul menopauzei. Care este tratamentul atrofiei vaginale la menopauză?

Din păcate, atrofia vaginală rămâne adesea nediagnosticată, așa că are un impact uriaș asupra sănătății sexuale a pacientei, precum și asupra calității vieții acesteia. Totodată, nivelurile scăzute de estrogen și alți hormoni sunt legate de modificări ale labiilor mari și mici, ale clitorisului, ale vaginului, ale uretrei și ale vezicii urinare. În principiu, estrogenii sunt necesari pentru a menține structura și funcția vaginului. Nivelurile scăzute ale acestor hormoni au fost asociate cu modificări ale fiziologiei vaginului, care stau la baza simptomelor ce definesc atrofia vaginală. Trebuie precizat că menopauza este un proces fiziologic și natural care constă în încetarea definitivă a menstruației. Acest proces este asociat cu o serie de schimbări, unele temporare, altele permanente, în corpul femeii. Ca urmare, atrofia vaginală produce următoarele simptome: uscăciunea vaginală, arsuri vaginale, mâncărime genitală, senzație de arsură la urinare, disconfort în timpul actului sexual, sângerare ușoară după sex etc. Atenţie! Anumiți factori contribuie la dezvoltarea atrofiei vaginale. Unii dintre ei sunt: fumatul, lipsa unei nașteri naturale, lipsa activității sexuale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.