03 Martie 2021
229 accesări
0 comentarii

Oamenii se pot confrunta, uneori, cu diferite afecţiuni care provoacă dureri în timpul respiraţiei. Acestea pot varia foarte mult în severitate şi includ boli de scurtă durată, precum şi probleme mai grave cu plămânii sau cu inima. Aşa că mergeţi cât mai curând la un consult medical pentru orice durere inexplicabilă în piept sau dificultăţi de respiraţie. De asemenea, discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă aveţi o boală cronică ce duce la atacuri ocazionale de respiraţie dureroasă.

Dr. Cristina Naum avertizează bolnavii, pe care îi îndeamnă să sune imediat la numărul de urgenţă 112 sau să se deplaseze la cel mai apropiat spital dacă întâmpină dureri în timpul respiraţiei. „Acest lucru trebuie făcut în special dacă pacientul prezintă următoarele simptome: pierderea conştiinţei, scurtarea respiraţiei, respiraţie rapidă, senzaţia de

sufocare, dureri în piept, confuzie, transpiraţie excesivă, paloare, decolorarea albastră a pielii, buzelor, degetelor de la mâini sau de la picioare etc. în acelaşi timp, respiraţia dureroasă poate fi un semn al unei urgenţe medicale sau un simptom al unei afecţiuni grave”, a explicat medicul.

Desigur, există şi afecţiuni care provoacă respiraţia dureroasă. Chiar dacă răceala obişnuită poate cauza respiraţie şuierătoare şi mici probleme de respiraţie, respiraţia dureroasă poate fi legată de boli mai grave. De exemplu, pot apărea dureri când respiraţi adânc sau puteţi avea dificultăţi de respiraţie atunci când vă întindeţi, în funcţie de cauză.

Boli care pot cauza respiraţie dureroasă sunt pneumonia, o infecţie pulmonară cauzată de un virus, tuberculoza, o infecţie pulmonară gravă bacteriană, pleurezia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU