Alimentație
193 accesări 27 Iulie 2021 0 comentarii

Aveți grijă cât mâncați: cartofii prăjiți nu vă afectează doar silueta

Odată cu o porție de 150 de grame de cartofi prăjiți (cât cântărește, în medie, o porție mare de la fast-food) veți aduce în organism cel puțin 550 de calorii, iar o pungă de o sută de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Mai grav este că acești cartofi prăjiți nu vă afectează doar silueta, ci cresc riscul celor mai temute boli. Potrivit specialiștilor de la dozadesanatate.ro, aceștia provoacă diabet și boli de inimă. De asemenea, cartofii prăjiți pot ridica nivelul colesterolului și bloca arterele, dar, în același timp, pot provoca diabet și boli ale inimii. Mai mult decât atât, uleiul încins produce substanțe cu potențial cancerigen. Este bine de știut că asocierea grăsimilor din ulei cu carbohidrații din cartofi perturbă metabolismul și duce, de asemenea, la creșterea în greutate și la diverse afecțiuni.

Potrivit unui studiu recent, cartofii prăjiți cresc riscul apariției cancerului la prostată cu 30-37%, chiar dacă bărbații ar mânca doar o porție pe săptămână. Un alt raport arată că persoanele care consumă cantități mari de acrilamidă, o substanță prezentă în cartofii prăjiți, riscă să se îmbolnăvească de afecțiuni ale rinichilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.