Sfatul medicului
122 accesări 20 Noiembrie 2020 0 comentarii

Aveți nasul înfundat? Spray-urile nazale vă rezolvă problema

În general, toți oamenii fac la fel, în sensul că atunci când au nasul înfundat, au tendința de a-l sufla. Din păcate, susțin specialiștii americani, acest gest face mai mult rău decât bine. De ce? Ei spun că, în cazul răcelilor, nasul înfundat este cauzat de inflamarea vaselor de sânge din interiorul căilor respiratorii. Nu numai că suflarea nasului nu ajută la desfundarea lui, ci atunci când suflați forțat, infecția ar putea ajunge în sinusuri. De asemenea, nici dacă stați deasupra unui vas cu apă fierbinte inhalând aburii, nu vă va ajuta să vă eliberați căile respiratorii.

Singura soluție rămân decongestionantele, pe care le puteți găsi fie sub formă de tablete, fie sub formă de spray nazal. Acestea conțin substanțe chimice care acționează ca vasoconstrictoare, îngustând vasele de sânge din interiorul nasului și eliberând căile respiratorii. Totuși, decongestionantele ar trebui evitate de către persoanele care suferă de diabet, glaucom, boli de inimă sau hipertensiune, deoarece cresc presiunea sângelui și ritmul cardiac. Spray-urile sunt mai eficiente decât tabletele și au mai puține șanse să cauzeze efecte secundare, deoarece cantitatea de medicament absorbită de organism este limitată. Singurele efecte adverse ale spray-urilor sunt senzația de gură uscată, gât uscat sau strănut, pe când pastilele pot cauza amețeli și ritm cardiac crescut.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.