Sfatul medicului
83 accesări 26 Noiembrie 2021 0 comentarii

Aveți ochii uscați? Atenție la cât timp petreceți în fața ecranelor digitale!

Nimănui nu îi place să aibă ochii uscați, mai ales că aceste simptome nu sunt doar deranjante, ci și extrem de enervante. Din păcate, din ce în ce mai multe persoane primesc acest diagnostic, și asta din cauză că folosesc ecrane digitale prea mult timp. Cum puteţi să preveniți uscarea ochilor din cauza statului la calculator? De obicei, oamenii clipesc la fiecare cinci secunde. Cu toate acestea, atunci când priviți un ecran, clipiți mai rar. Prin urmare, lacrimile se evaporă mai repede, ducând la uscarea ochilor.

Cert este că aceasta este o afecţiune în care suprafaţa ochiului nu este protejată corespunzător de lacrimi. Astfel, principala cauză este producţia insuficientă de lacrimi, calitatea slabă a lacrimilor sau o combinaţie a acestor două elemente. Lacrima este compusă din trei straturi şi calitatea ei depinde de compoziţie. Pleoapa este esenţială pentru a distribui lacrimile şi a elimina impurităţile. Alte cauze ale ochilor uscaţi se referă la utilizarea lentilelor de contact, îmbătrânirea, poluarea, căldura şi vântul, dieta dezechilibrată sau lipsa de vitamine. La acestea se adaugă folosirea lentilelor de contact, care se hidratează din lacrimi şi scad sensibilitatea oculară, afectând, astfel, reflexul de producere a lacrimilor. Cum spuneam, principala cauză a uscării ochilor, în zilele noastre este utilizarea ecranelor digitale. Acestea pot duce la oboseala ochilor, sensibilitate la lumina de pe ecran, iritaţii, roşeaţă, vedere neclară. De asemenea, cei care poartă lentile de contact pot experimenta iritaţii la ochi, mâncărime, scăderea vederii, ochi roşii şi chiar durere. În plus, pot fi prezente şi alte simptome ale ochilor uscaţi, cum ar fi senzaţia de nisip în ochi şi de greutate a pleoapelor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.