28 Februarie 2019
1180 accesări
0 comentarii

Sindromul colonului iritabil este o boală care afectează colonul și poate fi cauzată de stres, alergii alimentare sau infecții intestinale. Cele mai comune simptome sunt: dureri abdominale și crampe care trec după ce colonul este eliberat, balonare, gaze, episoade alternative de diaree și constipație, mucus în scaun, lipsa poftei de mâncare.

Ca urmare, în afară de adoptarea unei alimentații sănătoase, bogate în fibre, yoga sau alte activități menite să vă elibereze de stres, puteți apela și la un ceai preparat dintr-o plantă care face minuni, feniculul. Specialiștii spun că această plantă conține o serie de nutrienți care au proprietăți antiinflamatorii. Cel mai cunoscut dintre fitonutrienții conținuți de fenicul este anetolul care acționează precum estrogenul și care ajută la detensionarea mușchilor tractului intestinal. Ceaiul de fenicul poate fi preparat din șase căni de apă, rădăcinile și/sau frunzele de la un fenicul proaspăt, mentă proaspătă, miere. După preparare se obțin aproximativ șase porții din acest ceai, care se strecoară și apoi se consumă de două-trei ori pe zi, preferabil înainte de masă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU