Boli şi afecţiuni
1920 accesări 24 Aprilie 2017 0 comentarii

Aviz amatorilor! Cancerul de colon, favorizat de fumat şi alcool

Cadrele medicale constănţene susţin că, cel puţin la acest moment, cancerul de colon se află pe primul loc în rândul neoplasmelor tubului digestiv cu care se confruntă în mod curent.

Potrivit dr. Ion Aşchie, medic specialist chirurg, soluţia chirurgicală îi ajută pe pacienţi doar dacă stadiul bolii permite acest lucru.

„Totul depinde de stadiul în care se află pacientul. Spre exemplu, dacă se află în stadiu incipient, cazul se poate rezolva, dar dacă este în stadiu avansat, soluţia terapeutică este curativă, nu paleativă”, a precizat medicul.

Statisticile spun că, în ultimii ani, majoritatea cazurilor sunt sporadice și apar la persoane fără riscuri aparente, din cauza unor factori externi, cum ar fi dieta, fumatul și alcoolul. La ora actuală, sunt numeroase variante de tratament pentru cancerul de colon, dar chirurgiade excizie este clar prima opțiune terapeutică. Desigur, în funcție de stadiul clinic al bolii, chirurgia este sau nu urmată de chimioterapie, iar dacă tumora este foarte mare, înainte de operație este necesară radioterapia.

Astfel, operaţia constă în extirparea tumorii chiar şi în cazurile foarte avansate, cu metastaze, pentru a evita apariţia complicaţiilor (ocluzie, sângerări, fistule etc.).Totuşi, atunci când tumora invadează anumite organe care nu pot fi extirpate, boala este prea avansată, starea pacientului nu permite o operaţie amplă, nu se mai scoate tumora, ci se scurtcircuitează zona respectivă, unind intestinul subţire cu cel gros, în aval de obstacol.

Taguri articol: boli şi afecţiuni cancer chirurg fumat medic terapie tratament colon chimioterapie fumatul

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.