sursa foto: Revista Tango

sursa foto: Revista Tango
11 Martie 2016
425933 accesări
34 comentarii

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.

mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.

CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

34 comentarii

vineri, 6 septembrie
Vjoerh
Qfppqc xcgmoq

rumalaya oral - buy cheap rumalaya cheap endep

joi, 5 septembrie
Ovttiu
Xmifqh hgqfvz

cambia pills - order voltaren 100mg sale order aspirin 75mg online cheap

29 august
Kostmo
Mhewvi mrhthm

celebrex 100mg for sale - buy celebrex without prescription indomethacin 75mg canada

28 august
Efidnj
Nsafsg prxgmf

colospa order online - order colospa 135mg buy cilostazol

24 august
Rxjelx
Gbxsyc nxsjic

oral probenecid - order monograph 600mg pills order generic tegretol

23 august
Zveukl
Hxulrx rngbxd

buy gabapentin generic - buy neurontin 100mg generic purchase azulfidine generic

19 august
Hxvizo
Gddtsn tummwa

buy besivance for sale - besivance cost sildamax pills

6 august
Aptelx
Petugq ukqgfn

lasuna without prescription - purchase lasuna cheap himcolin without prescription

24 martie 2016
francisca
zaharul

Tatal meu a murit la 88 de ani, a mancat carne si enorm de multe dulciuri. De pa la 75 de ani a consumat zilnic banane / ii placeau enorm, tinand cont de dantura../ plus napolitane, drajeuri, prajituri. etc. Fructele si salatele nu prea faceau parte din dieta lui, exceptand bananele de mai tarziu. Nu l-a durut stomacul niciodata a murit de batranete impacat cu moartea. In schimb, mama mea, a avut mereu grija de ce mananca.......a murit la 74 de ani de cancer. Bunica paterna a fumat toata viata pipa cu tutun ordinar / pe bune / si a decedat la 85 de ani. Eu cred in programul genetic cu care am fost inzestrati.

23 martie 2016
Geo
Porc si Montsanto

Nici nu avem ce sa mancam, de fapt. Starea asta a alimentatiei de proasta calitate (cam aproape tot ce se gasesti in piata, supermarketuri, magazine) ar tb sa fie ingrijoratoare. Daca preferi carnea, ar fi bine sa stii si ca e plina de hormoni, subs toxice, e-uri etc, si ca animalele alea sunt crescute ca vai de capul lor. Daca esti vegetarian... e mai bine, DAR majoritatea semintelor care se planteaza sunt modificate genetic, pline de toxine si cum azi campurile se stropesc doar cu substante chimice groaznice, as zice ca e cam tot acelasi lucru. Poluarea si modificarile genetice sunt la ordinea zilei, iar comparatiile de acum 30-40 de ani, cand se manca slanina si untura pe paine si nimeni nu facea cancer, nu isi au nici rostul si nici nu demonstreaza nimic. Acum 30 - 40 de ani puteai deschide geamul de la balcon ca sa iei o gura de aer. Acum iei o gura de gaze de esapament. Si mai mult, bolile fizice (oricare ar fi ele, de la durerile de cap pana la cancer) sunt EFECTE si nu cauze. Cauzele sunt de ordine sufleteasca, spirituala, stres si mai apoi, alimentatie. Doctorii vor fi tot timpul de partea farma, ptr ca fara boala n-ar exista doctori care sa prescrie medicamente pentru problemele de sanatate dezvoltate din cauza alimentatiei generate de corporatii killer, care oricum sunt strict legate de industria farmaceutica si medicina. Deci sfaturi cu adevarat "sanatoase" nu primesti nici de la doctori, nici de la psihologi.

1234