sursa foto: Revista Tango

sursa foto: Revista Tango
11 Martie 2016
425587 accesări
26 comentarii

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.

mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.

CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

26 comentarii

24 martie 2016
francisca
zaharul

Tatal meu a murit la 88 de ani, a mancat carne si enorm de multe dulciuri. De pa la 75 de ani a consumat zilnic banane / ii placeau enorm, tinand cont de dantura../ plus napolitane, drajeuri, prajituri. etc. Fructele si salatele nu prea faceau parte din dieta lui, exceptand bananele de mai tarziu. Nu l-a durut stomacul niciodata a murit de batranete impacat cu moartea. In schimb, mama mea, a avut mereu grija de ce mananca.......a murit la 74 de ani de cancer. Bunica paterna a fumat toata viata pipa cu tutun ordinar / pe bune / si a decedat la 85 de ani. Eu cred in programul genetic cu care am fost inzestrati.

23 martie 2016
Geo
Porc si Montsanto

Nici nu avem ce sa mancam, de fapt. Starea asta a alimentatiei de proasta calitate (cam aproape tot ce se gasesti in piata, supermarketuri, magazine) ar tb sa fie ingrijoratoare. Daca preferi carnea, ar fi bine sa stii si ca e plina de hormoni, subs toxice, e-uri etc, si ca animalele alea sunt crescute ca vai de capul lor. Daca esti vegetarian... e mai bine, DAR majoritatea semintelor care se planteaza sunt modificate genetic, pline de toxine si cum azi campurile se stropesc doar cu substante chimice groaznice, as zice ca e cam tot acelasi lucru. Poluarea si modificarile genetice sunt la ordinea zilei, iar comparatiile de acum 30-40 de ani, cand se manca slanina si untura pe paine si nimeni nu facea cancer, nu isi au nici rostul si nici nu demonstreaza nimic. Acum 30 - 40 de ani puteai deschide geamul de la balcon ca sa iei o gura de aer. Acum iei o gura de gaze de esapament. Si mai mult, bolile fizice (oricare ar fi ele, de la durerile de cap pana la cancer) sunt EFECTE si nu cauze. Cauzele sunt de ordine sufleteasca, spirituala, stres si mai apoi, alimentatie. Doctorii vor fi tot timpul de partea farma, ptr ca fara boala n-ar exista doctori care sa prescrie medicamente pentru problemele de sanatate dezvoltate din cauza alimentatiei generate de corporatii killer, care oricum sunt strict legate de industria farmaceutica si medicina. Deci sfaturi cu adevarat "sanatoase" nu primesti nici de la doctori, nici de la psihologi.

23 martie 2016
Gabriela
Aberatii

Cu tot respectul ,sunteti sigura ca aveti creierul conectat cand faceti anumite afirmatii ? Sa ne fereasca Dzeu sa ne luam dupa sfaturile dvoastra

16 martie 2016
Marilena Radulescu
Multumirea sufletului face minuni !

Este foarte adevarat ce spuneti d-na doctor, daca nu esti impacat cu sufletul poti sa tot mananci la dieta. Am vazut ce spun in comentarii ... asa e romanul ... primul lucru sa arunce cu pietre fara sa judece un pic. Sunt sigura ca toti care au comentat negativ se regasesc in articol. "Multumirea sufletului face minuni" ... o spun din experienta.

16 martie 2016
Un necunoscut
James Allen

Sincer, mi-e scarba de articol. Am ramas fara replica personala dar o sa las aici un citat de-al autorului James Allen, sper sa faca el putina lumina in ceea ce scrie mai sus: "Schimbarea dietei nu va ajuta un om care nu isi va schimba gandurile. Cand un om isi face gandurile pure, acesta nu va mai dori sa consume alimente impure".. Cred ca si raspunde la multe din intrebarile ridicate de articol si de unii care au comentat la randul lor mai jos. Pace! :)

15 martie 2016
Iuliana
Iuliana

M-a impresionat comentariul unei doamne,careia i-a murit fratele la doar 47 de ani si care era vegetarian de 17 ani.Exact aceasta rugaminte o am si eu catre toti vegetarienii si veganii,sa-mi explice cum a fost posibil?Strabunicul meu a fumat lulea si a consumat rachiu toata viata lui,si a murit la 84 de ani.Bunica mea a consumat carne si mezeluri de toate culorile,iar in ultimii ani de viata din cauza lipsei dintilor,a consumat cu precadere lapte,si s-a stins din viata la 91 de ani.Asadar,voi vegetarieni si veganii,care sustineti ca suntem ceea ce mancam,imi puteti oferi o alta explicatie decat ce mi-a oferit dna Bilic?

15 martie 2016
Lore
Aberatii!!

Daca manci carne si mai ales de porc cum sustineti in alt articol sigur o ducem pana la 100 de ani. Sunt vegetariana de ani de zile si ma simt muult mai bine ca inainte cu mult, nu as mai manca carne in viata mea. Daca esti vegetarian ai muult mai putin sanse sa te imbolnavesti cel putin de tanar. Daca manci carne,grasimi animale traiesti,da si esti cu plasa de medicamente dupa tine. Asa ca....

15 martie 2016
Dan
Oare ????

Inetresanta opinia domani Bilic care este in contradictie cu ultimele cercetari. Ori ritanicii au gresit ori madam nu a citit :) http://www.descopera.ro/dnews/4611945-vegetarienii-scapa-de-cancer

15 martie 2016
Hateganul
Vegetarianismul

Cineva a fost vegetarian toata viata si a murit de colesterol....

14 martie 2016
Roxana P.
Veganismul, kharma si genele

In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume! Nu i vorba numai despre mancare, e usor, dar in acelasi timp pueril sa crezi ca, daca mananci sanatos, o sa si fii sanatos. Cel mai bun exemplu este fratele meu, vegetarian de 17 ( saptesprezece ) ani care a murit acum peste un an de.... CANCER ! Sunt curioasa cum imi vor explica cei care sustin ca veganismul este esenta si ultima salvare pe lumea asta, cum imi vor explica, de ce, fratele meu, care traia de 17 ani in lumina, cu meditatii, fara tutun, fara cafea, cu regimuri de seminte, fara E uri, mancand sanatos si echilibrat, facand sport (era ghid montan)... cum de a murit in niste dureri de neimaginat la numai 3 luni dupa ce au inceput durerile in piept?!? Stateam langa el si nici macar in brate nu puteam sa l tin pentru ca suferinta era cumplita. Rand pe rand, n a mai putut manca, n a mai putut vorbi, dar a fost constient pana in ultima clipa... Oare cum o fi sa stii ca mori... la 47 de ani...

123