Sfatul medicului
302 accesări 31 Mai 2019 0 comentarii

Bacterii şi streptococi, lesne de transmis printr-un simplu sărut

Aspectul dinţilor înseamnă mult mai mult decât un zâmbet plăcut. Problemele dentare, care sunt însoţite de numeroase bacterii, pot avea urmări grave nu doar pentru sănătatea bucală, ci şi pentru întregul organism.

Potrivit dr. Corina Nedelea, medic dentist, numai în timpul unui sărut, între parteneri are loc un schimb de fluide, care pot fi benefice, dar şi dăunătoare pentru organism. În general, riscurile sunt mari, mai ales că în cavitatea bucală trăiesc peste 600 de specii de bacterii.

Astfel, mononucleoza, numită şi boala sărutului, este afecţiunea dată de virusul Epstein Barr, care se găseşte în salivă. Semnele bolii apar în general la patru-şapte săptămâni de la expunerea virală. Simptomele frecvente sunt: dureri de cap, oboseală, astenie, febră, frisoane sau inflamarea ganglionilor situaţi în spatele gâtului şi în lateral. Partea bună este că boala se vindecă de la sine, în general, însă necesită tratament simptomatic, regim igieno-dietetic şi chiar repaus.

Aceasta afectează buzele şi pielea din jurul lor, mucoasa bucală sau gingiile. Infecţia poate fi detectată după acele vezicule cu lichid, dureroase, care se usucă, iar zona rămasă în urma lor se vindecă fără a lăsa cicatrici.

De asemenea, tot prin sărut se poate transmite şi streptococul, o bacterie ce cauzează faringita şi care se manifestă prin durere în gât, amigdale inflamate şi febră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.