12 Aprilie 2021
471 accesări
0 comentarii

Balneoterapia tratează o mulțime de boli, întrucât apa transportă o varietate de minerale și substanțe chimice, necesare organismului. Altfel spus, apa nu numai că ține organismul în viață, dar îl și vindecă.

Clorura de sodiu, sulful, arsenicul, borul, calciul, potasiul, bromul și sodiul sunt minerale foarte benefice pentru organismul uman.

Printre bolile care pot fi tratate cu ajutorul apei minerale se numără disfuncțiile sistemului nervos vegetativ, sechelele cauzate de diverse traumatisme, durerile de spate, spondilita anchilozantă, artrita, psoriazisul, bolile de inimă, depresia, anxietatea. Acestora li se adaugă insomnia, durerile de mușchi, durerile de cap, spasmele musculare, leziunile de la nivelul măduvei spinării, accidentele vasculare etc.

Totodată, balneoterapia poate fi recomandată pentru o gamă largă de boli, iar beneficiile terapiei variază de la calmarea durerii, la îmbunătățirea stării generale de sănătate fiind indicată atât pentru corp, cât și pentru suflet.

Potrivit csid.ro, scăldatul în izvoarele termale crește treptat temperatura corpului, fenomen ce duce la distrugerea germenilor, stimularea circulației sângelui, creșterea metabolismului și normalizarea funcțiilor glandelor endocrine. Mineralele precum sulful, calciul, magneziul sau litiul sunt absorbite de către organism stimulând, astfel, sistemul imunitar. În acest fel, apare relaxarea fizică și psihică, producția de endorfine și normalizarea funcției glandelor.

De asemenea, apele termale mineralizate au efecte benefice și asupra bolilor de piele. Desigur, balneoterapia are și câteva contraindicații, aceasta fiind contraindicată în cazul în care sunteți sub efectul alcoolului sau al medicamentelor de inimă. Înainte de a începe un tratament balneoterapeutic discutați cu medicul dumneavoastră, în special în cazul în care suferiți de o afecțiune.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU