Sfatul medicului
278 accesări 29 Noiembrie 2019 0 comentarii

Bărbații care mănâncă singuri riscă să devină obezi

Oamenii de știință au tras concluzia că bărbații care mănâncă singuri riscă să ajungă obezi, iar obezitatea, mai departe, aduce după sine sindromul metabolic, diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială. În cazul bărbaților, riscurile sunt mai mari din cauza izolării sociale. Practic, datorită acestui fapt, ei vor încerca să își umple viața cu junk food și alte mâncăruri nesănătoase.

Specialiștii au studiat legătura dintre singurătate și sănătate în cazul bărbaților și femeilor. Ei au descoperit că bărbații se expun unor riscuri mai mari atunci când iau masa fără să aibă companie, iar posibilitatea de a deveni obezi crește cu 45% față de femeile care mănâncă singure.

Acest studiu a pornit de la observația că din ce în ce mai mulți oameni sunt singuri la nivel global, iar acest lucru duce la alegeri alimentare nesănătoase de cele mai multe ori.

Studiind cei peste 7.000 de adulți implicați în cercetare, s-a aflat că bărbații care mănâncă singuri de cel puțin două ori pe zi riscă să aibă probleme serioase de sănătate. De asemenea, o altă cercetare realizată de către cercetători britanici a scos la iveală faptul că oamenii care trăiesc singuri au un risc cu 45% mai crescut să moară mai repede decât cei care au un partener de viață.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.