Sănătate
66 accesări 07 Mai 2021 0 comentarii

Bărbații cu barbă trăiesc mai mult?

Se vede cu ochiul liber că barba poate schimba în mod radical felul în care arată un bărbat. Cu toate că pare să aibă doar un rol estetic, barba are unele beneficii ascunse pentru sănătate, susțin specialiștii.

Aceștia sunt de părere că, în ciuda aspectului care uneori pare neîngrijit, se pare că bărbații care poartă barbă sunt mai sănătoși decât cei care nu o poartă, iar unele studii susțin că aceștia trăiesc mai mult. De ce? În primul rând, barba oferă o protecție sporită împotriva microbilor și bacteriilor și protejează împotriva razelor ultraviolete.

Totodată, bărbații care obișnuiesc să își lase barbă pe timpul verii sau când se expun la soare prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de piele sau arsuri. În plus, părul are chiar și rol anti-îmbătrânire, fără operații estetice. Specialiștii spun că firele de păr mențin tenul într-o stare bună, chiar hidratat. Studiile recente au arătat faptul că barba protejează pielea purtătorului de 90-95% dintre razele ultraviolete, asemenea unui produs de protecție solară cu factor 21. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că barba nu poate înlocui crema de protecție solară. Așadar, când se expun la soare, bărbații nu trebuie să profite excesiv de acest avantaj al bărbii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.