02 Septembrie 2018
738 accesări
0 comentarii

Spondiloza cervicală este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale persoanelor care petrec mult timp pe scaun, la birou. Medicii spun că spondiloza cervicală presupune modificarea oaselor, vertebrelor, a discurilor şi a încheieturilor de la nivelul gâtului. Aceste modificări sunt cauzate de îmbătrânire. Cu timpul, vertebrele cedează, se pierde lichid şi înţepenesc. Tocmai de aceea, boala este întâlnită, cel mai frecvent, în rândul persoanelor trecute de vârsta a doua.

Ca urmare a degenerării vertebrelor şi a altor cartilagii, apar formaţiuni denumite osteofite (ciocuri de papagal). Acestea duc, de asemenea, spre îngustarea canalului spinal şi contribuie la apariţia unei alte afecţiuni, denumite stenoză spinală. De asemenea, spondiloza cervicală cauzează dureri de gât şi înţepenirea acestuia.

Deşi aceasta este o afecţiune care nu progresează, în cazurile severe este recomandată intervenţia chirurgicală. Cum spuneam, îmbătrânirea este principalul factor de risc, dar şi sedentarismul contribuie la apariţia bolii mult mai devreme, în jurul vârstei de 30 de ani. Un alt factor de risc sunt loviturile, aşa că persoane precum gimnaştii sau atleţii pot pune o presiune foarte mare pe zona gâtului, contribuind la apariţia spondilozei cervicale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU