11 Februarie 2016
12303 accesări
4 comentarii

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a fost informat despre înre-gistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din judeţul Argeş care au fost transferaţi de urgenţă la unităţi medicale din Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic.
Din datele preliminare s-a confirmat infecţia cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub 1 an transferat în stare gravă la Spitalul „Marie Curie” şi care a decedat ulterior. Toţi ceilalţi copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susţinerii funcţiilor vitale.
Măsurile luate de autorităţile de sănătate publică constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariţie a acestor îmbolnăviri, verificarea condiţiilor de spitalizare în unităţile unde aceşti copii sunt îngrijiţi şi asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului şi terapiei acestora.
În ceea ce priveşte situaţia cazurilor de sindrom hemolitic uremic, boala care face ravagii în spitalul piteştean, şefa secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cristina Mihai, a ţinut să facă următoarele precizări.

„Sindromul hemolitic uremic este o boală extrem de gravă, care se asociază cu o morbiditate foarte mare. Am avut cazuri care s-au soldat cu deficienţe motorii, din cauza hemoragiilor intra-cerebrale, cu insuficienţă renală cronică. În ultimii 10 ani am avut cam 10 cazuri. Au fost o parte trataţi la Constanţa, dar din cauza faptului că afectarea renală poate să meargă până la insuficienţă renală acută, au fost trataţi în clinica de specialitate din Bucureşti pentru dializă.
Cauza îmbolnăvirilor sunt microbii şi virusul Escherichia Coli cu o anumită tulpină care produce o toxină. Practic, toxina aceea este distrugătoare pentru organism, determină afectarea multisistemică a tuturor organelor, dar în principal a rinichilor. Dacă rinichii nu mai func-ţionează este un dezastru metabolic pentru copilul respectiv. Boala poate fi prevenită printr-o igienă riguroasă, spălat pe mâini, toate alimentele preparate corespunzător. Trebuie să existe ustensile separate pentru tranşat carnea, legumele, pâinea. Legumele care sunt administrate copiilor trebuie fierte. Se pare că vârstele cele mai afectate sunt cele ale copiilor mici, dar şi vârstnicii pot face, determinat de bacterii şi virusuri”
, a completat medicul.


În perioada imediat următoare MS va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfăşurate de autorităţile de sănătate publică din judeţul Argeş şi Municipiul Bucureşti şi va dispune măsurile care se impun în urma analizei raportului şi recomandărilor, împreună cu Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică - INSP.

Taguri articol: bebe copii diagnostic pediatrie microbi virus bacterii ministerul sănătăţii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

4 comentarii

18 februarie 2016
adevar
adevar

Romania cumva ai abuzat straine?.Te blestema universul

18 februarie 2016
adevar
adevar

Romania ai facut copii la straine cu maimute?Romania iti mor toti copii

17 februarie 2016
ana
sansa

Munca si bani acasa! Tot mai multi oameni au ales deja aceasta optiune: munca acasa, in timpul liber, cu castiguri suplimentare si rapide. Noi avem pentru tine exact ceea ce cauti acum: un sistem excelent, o echipa serioasa si ambitioasa, o cale prin care chiar poti sa-ti rotunjesti veniturile lunare, usor si eficient! Alatura-te si tu acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

12 februarie 2016
Rusu Iulia
Titlu

Ați pus un titlu de tot cacatul doar pt a baga lumea în sperieti. Cine a scris articolul n are ce căuta în presa!

Articol publicat de Andreea Năstase