Somnul
513 accesări 14 Ianuarie 2020 0 comentarii

Bebeluşul nu doarme bine? Iată cum îi puteți oferi un somn liniștitor!

Aveţi un copilaş? Foarte bine. Dacă minunea a venit deja pe lume, părinţii trebuie să ştie că primul an din viaţa bebeluşului este şi cel mai solicitant pentru ei, aceştia ajungând să piardă până la 300 de ore de somn, ceea ce le poate aduce adevărate dezechilibre în organism. Specialiştii sunt de părere că acest aspect poate fi evitat dacă părinţii cunosc încă de la început anumite tehnici, pentru ca bebeluşul să aibă un somn cât mai odihnitor posibil.

Potrivit unui studiu, peste 50% dintre cei care au copii nu se odihnesc bine. În general, copilaşii nu vor să doarmă atunci când trebuie sau se trezesc în toiul nopţii fiind agitaţi, iar părinţii cu greu îi pot linişti. Aceste aspecte nu sunt doar deranjante, ci reprezintă o problemă medicală serioasă. În ceea ce priveşte mariajul, aceste probleme duc la depresie, la diverse accidente şi chiar la obezitate.

Tocmai de aceea, medicii le dau câteva sfaturi părinţilor care nu dorm bine. În primul rând, părinţilor li se recomandă să fie mai atenţi la modul de înfăşare al celui mic. Astfel, dacă preferaţi să înfăşaţi copilaşul, şi nu să îl îmbrăcaţi cu ceva mai lejer, el trebuie înfăşat cu mâinile în jos, lipite de corp.

Pediatrii consideră că păturica trebuie împăturită cu un colţ în jos. Practic, este vorba de tehnica jos-sus, când colţul dinspre picioare se dă înspre cap. Ultima parte a înfăşurării este „cureaua”: se trece păturica de jur-împrejurul copilului. Atenţie maximă! Dacă păturica nu este strânsă prea bine şi se lasă prea moale, îi vor ieşi mâinile şi copilul va plânge. Nu în ultimul rând, este foarte important ca şoldurile să fie mai libere, ca să se poată mişca. Bineînţeles, nu trebuie să supraîncălziţi un bebeluș, dar nici să fie strâns la burtică. Înainte de toate, verificaţi întotdeauna dacă acestuia nu îi este prea cald, iar dacă încăperea în care se află este călduroasă, păturica este de ajuns, pentru că prin aceasta pielea respiră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.