Nutriţie
561 accesări 27 Ianuarie 2021 0 comentarii

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat.

„Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ajungem să mâncăm pește măcar de 2-3 ori/săptămână, indiferent ce tip de pește alegem.

Încă de la diversificarea alimentației, este bine de introdus peștele în dieta celor mici înainte de carnea roșie. La copii, peștele este esențial în dezvoltarea optimă a creierului și în maturare a funcției vizuale. Inclusiv în caz de alergii alimentare sau intoleranțe, tot peștele este cea mai sigură sursă de proteine. La pubertate și în adolescență, avem în pește un aliat când vine vorba de grăsimi esențiale și vitamine liposolubile necesare creșterii, sintezei de hormoni și dezvoltării masei osoase și musculare. Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția acolo unde carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate”, a arătat nutriționistul Mihaela Bilic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.