18 Noiembrie 2020
960 accesări
0 comentarii

Un studiu recent arată că berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanți din laptele matern. Specialiștii spun că deși este fabricată din aceleași ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool poate fi consumată în orice moment al zilei. În plus, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebelușilor, pentru că nu îi afectează cu nimic pe cei mici.

Rezultatele acestui studiu arată că berea fără alcool are și un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml, este de părere dr. Corina Zugravu.

Totodată, consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanților din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului, care a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obișnuită, în timp ce restul au avut un supliment de două beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile. Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanților din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării, în funcție de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile și în final după 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activității antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează, totuși, mamele care și-au completat dieta cu bere fără alcool au manifestat o scădere mai mică și mai lentă.

De fapt, s-a constatat că îmbogățirea dietei cu bere fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanților din laptele matern. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU