21 Aprilie 2020
700 accesări
0 comentarii

An de an, bolile de inimă fac ravagii în rândul populației. Din acest motiv, medicii ne sfătuiesc mereu să avem grijă de inima noastră.

Dr. Patricia Popa consideră că, în unele situații, chiar și respectarea unor pași simpli poate conduce la prevenirea riscurilor afecțiunilor de acest tip și menținerea unui sistem cardiovascular funcțional. Ce nu știați însă este că studiile au arătat că un consum moderat de bere poate reduce cu până la 30% incidența bolilor de inimă. În același timp, a precizat medicul, persoanele care consumă bere în cantități moderate pot fi mai puțin expuse la infarct sau la alte afecțiuni ale inimii.

Acest lucru se întâmplă pentru că berea are rol în stimularea producerii colesterolului bun, iar în acest fel, se reduce riscul apariței bolilor coronariene. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantități mari, este un factor activ în producerea afecțiunilor cardiovasculare.

Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantități moderate, poate contribui la scăderea incidenței afecțiunilor cardio-vasculare. Altfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viață echilibrat care implică exercițiu fizic și o alimentație sănătoasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU