Sursa Medics Marketing

Sursa Medics Marketing
Sursa Medics Marketing
Sănătate
98 accesări 01 Iunie 2020 0 comentarii

Boala Crohn vă afectează tubul digestiv

Durerile de stomac pot prevesti, uneori, apariția bolii Crohn, o afecţiune inflamatorie cronică a tubului digestiv, ce cuprinde, în multe cazuri, şi colonul. De fapt, orice segment al tubului digestiv poate fi afectat.

Potrivit dr. Elena Alexe, nu se cunosc cu exactitate cauzele bolii, dar se bănuiește că vinovate ar fi niște bacterii, alergia alimentară, precum și anumiți factori de mediu, fumatul sau stresul.

Uneori, tabloul clinic poate fi absent, iar alteori poate fi sugestiv pentru boală. Semnele clinice tipice sunt de două tipuri: digestive (diareea, durerile abdominale, leziunile perianale) și extradigestive (febră sau subfebrilităţi, astenia, pierderea ponderală, artrita etc).

Severitatea diareei și extinderea bolii inflamatorii intestinale pot necesita spitalizare de urgență. În alte cazuri, simptomatologia se poate confunda cu cea a unei apendicite sau poate părea că este vorba despre o ocluzie intestinală. Cert este că, de cele mai multe ori, pacienții se internează pentru stabilirea cauzei diareei prelungite sau a unui sindrom febril persistent ori speriați de sângerările rectale. Deseori, boala Crohn are o evoluție cu atenuări și recăderi, cu remisiuni de durata săptămânilor, lunilor sau anilor, intercalate de episoade severe de boală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.