Boli şi afecţiuni
1562 accesări 16 Ianuarie 2017 0 comentarii

Boala din cauza căreia nu mai putem respira cum trebuie

Polipii nazali sunt formaţiuni moi, care nu dor, dar care cresc şi apoi blochează căile nazale şi sinusurile. De cele mai multe ori, polipozele nazale sunt de cauză alergică.

La ora actuală, alergia este prezentă la un sfert din cazurile manifestate clinic cu rinoree, obstrucţie nazală (nas înfundat), strănuturi repetate, hiposmie (diminuarea mirosului), prurit, tuse, asociere cu astmul bronşic. Ca simptome secundare, există tulburări de somn, sforăit, cefalee, cu exacerbări la stimuli nespecifici: schimbări de temperatură, mirosuri intense, iritanţi chimici, fum, praf etc.

„De cele mai multe ori, polipoza apare la pacienţi care prezintă deja teren alergic sau la pacienţi care lucrează cu noxe abundente şi care se manifestă la început prin insuficienţe respiratorii nazale accentuate, după care intervine obstrucţia totală. Problema este că aceste polipoze nu se dezvoltă în nas, ci la nivelul sinusurilor feţei şi uneori prin toate sinusurilor, caz în care diagnosticul este mai grav şi se impune intervenţie chirurgicală. În aceste cazuri, dar şi înainte şi după operaţie, este nevoie de un tratament corespunzător, antialergic şi antiinflamator de durată, aproximativ 4-6 luni”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Dănuţ Dincă, specialist ORL.

Partea proastă este că polipoza poate reapărea, oricât de bine ar fi curăţată.

„Dacă reapare, se poate interveni din nou prin operaţie sau se poate trata pur şi simplu, fără ca pacientul să ajungă iar pe masa de operaţii. Asta depinde, însă, de la caz la caz. Mai întâi, trebuie evaluat bolnavul”, a explicat medicul.

Taguri articol: boli şi afecţiuni boala diagnostic simptome simptom

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.