Sursa foto The Lone Gamers

Sursa foto The Lone Gamers
Sursa foto The Lone Gamers
Boli şi afecţiuni
420 accesări 24 Iulie 2021 0 comentarii

Boli sexuale ce pot fi transmise și pe alte căi, nu neapărat prin contact intim

Când vine vorba despre bolile cu transmitere sexuală trebuie să fiți conștienți de faptul că acestea pot fi transmise și pe alte căi decât prin contactul sexual clasic. Dintre bolile care se transmit fără penetrare vaginală și fără un act sexual amintim Chlamydia, care deseori nu prezintă niciun fel de simptom, dar poate cauza complicații severe, mai ales în rândul gravidelor sau persoanelor cu sistemul imunitar slăbit.

O boală care poate fi transmisă pe altă cale decât cea sexuală este virusul herpes simplex. Acesta este, adesea, transmis prin intermediul unui banal sărut. Chiar dacă acest virus rămâne în organism toată viața, simptomele deranjante apar doar atunci când persoana infectată are un sistem imunitar deficitar, precizează dozadesanatate.ro.

Pentru a vă feri de acest virus, cel mai indicat este să evitați să atingeți herpesul altei persoane, mai ales dacă aveți buzele crăpate sau alte leziuni pe piele ce pot înlesni pătrunderea virusului. Specialiștii spun că cele mai multe persoane nu consideră sexul oral ca fiind ceva periculos, deoarece nu include penetrarea vaginală, dar asta nu înseamnă că riscul de a face o boală cu transmitere sexuală nu există.

Spre exemplu, prin atingerea zonei intime cu gura vă puteți îmbolnăvi de herpes, chlamydia, gonoree și multe alte astfel de boli cu transmitere sexuală, avertizează medicii. Totodată, folosirea în comun a prosoapelor este o altă modalitate indirectă de a face o boală cu transmitere sexuală, iar acest aspect este cel mai des ignorat. Virusul tricomoniazei, în special, poate fi astfel transmis. Pentru a preveni riscul, nu folosiți la comun prosoapele și articolele de lenjerie intimă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.