Sursa foto Smart Medical

Sursa foto Smart Medical
Sursa foto Smart Medical
Sfatul medicului
152 accesări 15 Iulie 2020 0 comentarii

Bolile copilăriei. Cum deosebiţi o erupție banală de una serioasă

Toți părinții trec, la un moment dat, prin momente de panică, din cauza bolilor copilului. Câți dintre noi nu s-au trezit în mijlocul nopții la plânsetele copiilor și au descoperit când au pus mâna pe ei că ard de-a dreptul? Plus că, de multe ori, apar tot felul de bubițe din cauza cărora începi să-ți faci cele mai negre gânduri. Potrivit babyunica.ro, de cele mai multe ori, suntem tentați să sunăm doctorul sau să mergem la urgență, ceea ce este foarte bine, dar sunt și situații în care nu putem face asta și avem tendința de a ne panica.

Aproape toți copiii fac febră la un moment dat. Cei mai mulți dintre ei au și erupții pe piele. De multe ori, nici măcar specialiștii nu știu exact, din prima clipă, care erupție este una banală și care este una serioasă. Sunt, însă, câteva indicii care ne pot ajuta în a recunoaște cauza erupției.

În primul rând, fiți atenți la indiciile generale și, înainte de a intra în detalii privind erupția, gândiți-vă la lucrurile pe care le știți și la cele pe care nu le știți. Trebuie să vă răspundeți la o serie de întrebări: Copilul arată bolnav? De ce? Pentru că cei mici nu știu să se prefacă. Așa că, încercați măcar pentru un minut să ignorați erupția și analizați comportamentul copilului. Dacă sunt lipsiți de vlagă, fără chef de joacă, nu vor să se dea jos din pat și par adormiți, este cel mai bine să mergeți de urgență la medic.

De exemplu, dacă erupția a apărut peste tot, în mod aleatoriu, este inflamată și arată ca niște bășici, iar cel mic se scarpină, atunci este posibil ca el să aibă de-a face cu o reacție alergică, posibil la un antibiotic.

Dacă, după dispariția unor simptome asemănătoare unei răceli, precum febra ușoară, pe obrajii copilului apar pete roșii, iar erupția se extinde pe tot corpul, cea mai posibilă cauză este eritemul infecțios. Din fericire, aceasta este o boală ușoară, simptomele fiind asemănătoare cu celei a unei răceli, urmate de înroșirea obrajilor. De cele mai multe ori, trece de la sine, fără tratament specific.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.